KATKI ANALİZLERİ LABORATUVARI

Birim Sorumlusu Özcan GÜR
Birim Sorumlusu Vekili Hayati ÇEVİKSOY
Personel Adedi 6
Laboratuarımızda 2 doktorant, 3 mühendis, 1 kimyager görev almaktadır.
Gülbeyaz KURTULUŞ
Leyla GÜÇER
Emel AYDIN
Zeynep AĞLAMIŞ
Ana Çalışma Konuları · Gıda, Yem ve Yem Katkı Maddelerinde; Sorbik asit, Potasyum Sorbat, Benzoik Asit, Sodyum Benzoat, Kükürt dioksit, Sodyum metabisülfit, Nitrit, Nitrat tayini.
· Gıdalarda Yapay tatlandırıcılar (Aspartam, Asesülfam-K, Sakarin)
· Gıdalarda Renklendiriciler (Tartrazine, Allura Red, Auramine, Carmosine, Green-S, Quinoline Yellow, Sunset Yellow, Amarant, Ponceau 4R, Erytsocyne, Patent Blue, Indigotine, Brillant Black, Brillant Blue tayini.
· Yem, Yem Katkı Maddeleri ve Gıda Takviyelerinde Vitamin A, B1, C ve E tayini.
· Buğday ununda, Benzoil peroksit tayini.
· Yağlarda, BHA, BHT analizi.
· Tüm gıdalarda Kafein.
· Tuzda Potasyum iodür, Potasyum iodat.
· Gıdalarda Melamin.
· Su Ürünleri ve Fermante Ürünlerde Histamin.
· Süt Ürünlerinde Natamisin.
· Kırmızı Pul/Toz biberde, Baharatlarda, Salça ve Soslarında Sudan Boyaları (Sudan I, Sudan II, Sudan III, Sudan IV, Sudan Black B, Sudan Red 7B, Sudan Orange).
· Gıda ve Yemlerde Beta Karoten.
· Zayıflama Ürünleri ve Bitki Çaylarında Sibutramin hidroklorit.
· Kızarmış Patates, ekmek ve Unlu Mamullerde Akrilamid.
Mevcut Cihazlarımız HPLC-DAD 3 Adet
Spektrofotometre 1 Adet
Kükürtdioksit düzeneği 1 Adet
Hedeflerimiz Tüm Analizlerde Validasyon ve Akreditasyon çalışmalarımız devam etmektedir.
Numune Kabul Kriterleri Tüm Ürünler orijinal ambalaj içerisinde laboratuarımıza ulaştırılmalıdır. Su Ürünleri soğuk zincir, Süt ürünlerinde ise ürün bütünlüğünün bozulmaması gerekmektedir.
katki katki